IMG_9395
 
IMG_9393
 
IMG_9400
 
IMG_9398
 
IMG_9402
 
IMG_9403
 
IMG_9407
Virgin Active, Chiswick
Client:
Virgin Active
Project:
Refurbishment of Health & Fitness club in Chiswick, London
Contract Duration:
11 Weeks

We recently completed the refurbishment of a high-end health and fitness club located within Chiswick, London.

From start to finish in eleven weeks this project involved the complete strip out of both the male and female changing rooms, DDA changing rooms and the treatment area. Due to our client wanting the facilities back open as soon as possible, it was organised that we would complete all three areas simultaneously. Due to this, and the health and fitness club being a live environment, we initially had to establish three internal hoardings to minimise disruption and separate our site operatives away from the health and fitness clubs end users.

Following the strip out of the male and female changing facilities we then began the complete fit out of both areas. The works in this phase included forming new partitions, MF ceilings with rafts, new lockers throughout, lighting troughs in the ceiling, bespoke towel drop stations and bespoke vanity units. As well as this, all exposed structures were tanked and made fully waterproof before adding new drainage gullies and shower cubicles. The changing facilities were then decorated using our own highly skilled in-house decorators and tiled to give it a fantastic finish throughout. These works were also carried out in both the DDA and family changing facilities.

In tandem to this we were also operating within the treatment area where a full strip out had just been completed. Works in this phase included the formation of new partitions to turn the old treatment area into two separate areas, a hot yoga studio and a reformer studio. In both areas a new screed was needed to repair the existing floor before any further works could continue. Once the screed had been completed, we began to install new MF ceilings, bespoke joinery, comfort glazed screens and entrance doors, bespoke ceiling rafts, ‘Amtico’ flooring and bulk heads. Industrial decorations were then applied to the ceiling voids to give a contemporary finish to the studios by our own in-house decorators.

During this project we had two visits from the clients Health and Safety officials and on both occasions, we were scored above 90%, something that our competitors would strive to be able to achieve. Due to this and the excellent work from all Murray & Willis operatives that were involved in this project, we are in negotiations about doing further work for Virgin Active.


See Project